Betöltés...

Gyakran Ismételt Kérdések

Hisszük, hogy nagy szükség van mentális, fizikai és szellemi egészségünk megőrzésére, ezért ez az oldal

– segíteni kívánja az útkereső, úton lévő, önismeretben fejlődni vágyó, személyes fejlődésük mellett elkötelezett emberek, és az őket ezen az úton kísérők, segítők összetalálkozását

– olyan szakmai közösséget kíván létrehozni, ahol hiteles, minőségi segítők, fejlesztők és oktatók egymást kiegészítve, támogatva, egymás tudását és szakértelmét tisztelve, együttműködve tudnak és akarnak létezni.
Ez az oldal tehát egyszerre szól segítőknek, fejlesztőknek, oktatóknak és az ő szolgáltatásaikat igénybe venni kívánó érdeklődőknek.

Az oldal alapszolgáltatásként megjelenési és bemutatkozási felületet biztosít a hiteles, minőségi segítők, fejlesztők és oktatók számára, a felhasználók pedig meghatározott szolgáltatási kategóriák, szolgáltatási helyszín, végzettség, szakmai tapasztalat és árkategória alapján keresve megtalálhatják az élethelyzetüknek, érdeklődésüknek leginkább megfelelő szakembert, akiről az oldalon létrehozott profilja alapján lehetőségük van részletes információkat is megtudni, és értesülhetnek a szakemberek által szervezett eseményekről is.

Az oldal továbbá az egyes önismereti, személyiségfejlesztési módszerek bemutatásával, ehhez kapcsolódó szakmai cikkek feltöltésével, ilyen ismereteket, információkat tartalmazó hírlevelek kiküldésével kívánja támogatni az önismereti úton történő fejlődést.

Ez az oldal elsősorban olyan felhasználókat kíván támogatni, akik NEM szenvednek klinikai értelemben vett mentális problémáktól. Akik klinikai értelemben vett mentális problémáktól szenvednek, azoknak orvosi, vagy speciális egészségügyi segítségre van szükségük, így az oldal által létrehozott szakmai közösség tagjainak az ő segítésük nem lehet, és nem is célja.
A testi, a pszichés/mentális és a spirituális/szellemi sík az egyén jóllétének három dimenziója. Ezek a síkok összefüggenek, hatnak egymásra, együtt alkotva egy egészet. Bármelyik síkról is indulunk, az hatással lesz a többi síkra is, ezért bátorítunk arra, hogy a jólléted elérése érdekében bármely szintről indulva, tedd meg a következő lépést. Honlapunkon ezen a három síkon keresztül mutatjuk be a segítőket, attól függően, hogy ők melyik szintről indulva tudnak téged támogatni, segíteni, kísérni az önismeret és személyes fejlődésed útján.

A szakemberekről a szakmai profiljukban tudsz tájékozódni itt.  (A részletes információkhoz az ingyenes regisztrációval férsz hozzá). A szakmai profilban megtalálod, hogy az adott szakember milyen módszerekkel dolgozik, milyen végzettsége van, milyen saját önismereti- és szakmai utat járt be, információkat kaphatsz arról, hogy hol, és milyen áron dolgozik, milyen eseményeket szervez és milyen értékelést kapott. Az értkelések részleteit a csillagokra kattintva láthatod. (Az értékelés menetéről itt a GYIK egy későbbi pontjában tudsz további információt szerezni).
Mindezek segítenek abban, hogy el tudd dönteni, hogy hiteles-e a számodra az adott szakember.
 
A szakemberek rendszerint feltüntetik az általuk használt módszereket is, amikkel dolgoznak. Az egyes módszerek rövid leírását a Tudástárunkban találod, és ez is segíthet, hogy a jelenlegi élethelyzetednek, céljaidnak legmegfelelőbb szakembert válaszd.

Van azonban még egy fontos szempont, amit mérlegelned érdemes. A segítő, támogató folyamat egy nagyon személyes és kölcsönös folyamat, ahol kiemelkedő szempontja van az egyéni szimpátiának, ami nélkül nem alakulhat ki a támogatáshoz szükséges bizalmi kapcsolat. Természetes, hogy nem mindenki iránt érzel szimpátiát és bíztatunk arra, hogy a honlapon regisztrált szakemberek között keresve azt a szakembert válaszd ki, akinek nemcsak a módszere, hanem a szakmai profiljában található információk alapján a személye is szimpatikus.
Mind az egyes Szakember kategóriák, mind az Esemény kategóriák, valamint a módszerek/technikák bemutatását is megtalálod Tudástárunkban.

A Szakember kategóriánál elsősorban azt szeretnénk bemutatni, hogy az adott kategóriában milyen háttér, illetve végzettség szükséges a műveléséhez és mire jogosít, mivel foglalkozik az adott terület.
Mind az egyes Szakember kategóriák, mind az Esemény kategóriák, valamint a módszerek/technikák bemutatását is megtalálod Tudástárunkban.

Az Esemény kategóriánál elsősorban azt szeretnénk bemutatni, hogy az adott Esemény miről szól, hogy mi zajlik az Eseményen, illetve miben tud segíteni.

Minden Esemény mögött megtekinthető az eseményt hirdető szakember profilja is.
Mind az egyes Szakember kategóriák, mind az Esemény kategóriák, valamint a módszerek/technikák bemutatását is megtalálod Tudástárunkban.
Annak érdekében, hogy a Honlapon valóban hiteles és minőségi segítőkből, kísérőkből és oktatókból álló szakmai közösség jöhessen létre, kiemelten fontosnak tartjuk, hogy mind a szakemberek, mind a szakemberek szolgáltatásait igénybe vevő felhasználók (kliensek) egyaránt adhassanak értékelést a honlapon regisztrált szakemberekről, illetve az általuk meghirdetett eseményekről.

Fontos, hogy az értékelés lehetősége kizárólag
a)       a Honlapon regisztrált szakemberek számára, és 
b)      olyan, a Honlapon regisztrált felhasználók számára
áll rendelkezésre, akik valóban igénybe vették az érintett szakember szolgáltatását.

Az értékelés funkciót a Honlapon az adott szakember profiljában találod meg, az eddigi értékeléseket mutató csillagokra kattintva.

Ha szakemberként értékelsz egy másik szakembert:

Regisztrált szakemberként egy 1-től 5-ig terjedő skálán tudod értékelni a másik regisztrált szakember munkáját. Kérjük, hogy kizárólag akkor értékelj, ha a másik szakember tevékenységét valóban ismered, és ne a személyes szimpátia, vagy ellenszenv határozza meg az értékelésedet.

Ha felhasználóként értékelsz:

Értékelhetsz szövegesen, és/vagy 1-5-i terjedő skálán. Az értékeléshez azonban meg kell adnod, hogy mikor (melyik évben) és hányszor jártál az adott szakembernél annak érdekében, hogy kiszűrjük az esetleges valótlan értékeléseket. Ezt az érintett szakembernek is vissza kell igazolnia, mielőtt az értékelés megjelenik a szakmai profiljában és láthatóvá válik más felhasználók számára is.

Kérjük, hogy csak valós, saját tapasztalaton alapuló, valóban a szakember tevékenységére vonatkozó értékelést adj, még abban az esetben is tiszteletben tartva az adott szakembert, ha szolgáltatásával esetleg nem voltál elégedett.

A Honlap üzemeltetőiként mi nem vizsgáljuk felül, vagy nem módosítjuk az értékelés tartalmát, de fenntartjuk a jogot, hogy amennyiben azt észleljük, hogy az értékelés nyilvánvalóan alaptalan és/vagy hiteltelen, akkor az értékelést nem jelenítjük meg, vagy töröljük. További információt ezen esetekről az ÁSZF, illetve Etikai Kódexünk tartalmaz.

Kérlek, hogy az értékelésed megadása során vedd figyelembe a fentieket, ugyanakkor kifejezetten bíztatunk is, hogy minél gyakrabban élj az értékelés lehetőségével, segítve ezzel a valóban hiteles és minőségi szakmai közösség kialakulását, valamint támogatva a többi felhasználót tájékozódását is!
A honlap egyik küldetése a mentális betegségben szenvedők családtagjainak támogatása.

A honlap elsősorban azoknak útkeresőknek, és önismeretben fejlődni vágyóknak szól, akik nem szenvednek klinikai értelemben vett mentális betegségben, és olyan szakamberek profilját, elérhetőségét, eseményeit tartalmazza, akik őket tudják segíteni, kísérni az -önismereti- útjukon.
A klinikai értelemben vett mentális betegségben szenvedőknek mindenekelőtt speciális (pl. szakorvosi) segítséget kell igénybe venniük. Azonban a sokszor nehéz helyzetben lévő családtagjaik is számos olyan problémával küzdenek a mentális betegségben szenvedők mindennapi nevelése, gondozása, támogatása során, amelyre az egészségügyi, vagy szociális intézmények nem adnak megoldást. Általában nekik kevés segítség jut, nem rajtuk van a fókusz a családban, pedig a család egy olyan rendszer, ahol az egyes családtagok mentális, fizikai és testi jólléte kölcsönös hatással lehet egymásra. Ezen felül sok ilyen mentális betegségben szenvedő családtag számára a mentális, fizikai és szellemi jóllétük megőrzésére, támogatására szolgáló módszerek anyagi okokból sem elérhetőek.

Ezért, amennyiben szakemberként regisztrálsz és szeretnél részt venni a honlapunk ezen küldetésének megvalósításában, valamint az általad alkalmazott módszer(ek) bármilyen módon alkalmas(ak) a mentális betegségben szenvedők családtagjainak támogatására és kész vagy számukra néhány alkalommal ingyenes támogatást, kísérést nyújtani, akkor kérünk, hogy regisztrációd során jelöld be a pro bono vállalás lehetőségét (ezt később bármikor megváltoztathatod). Így a honlapon kereső felhasználók a szűrési feltételek beállításával meg fognak találni.
Amennyiben regisztrált felhasználóként a mentális betegségben szenvedő családtagod van, és szeretnéd igénybe venni a fentiekben leírt pro bono lehetőséget, a honlap szakemberek oldalán a bővebb keresési feltételek legördülő menüpontban meg tudod jelölni a pro bono opciót. Így a Honlapon meg tudod találni azokat a szakembereket, akik az ingyenes segítési, kísérési lehetőséggel a rendelkezésedre állnak.

Fontos, hogy a pro bono segítség nem jelent feltétlen és korlátlan ingyenes rendelkezésre állást, ezért kérlek, amikor a szakemberrel felveszed a kapcsolatot, mindenképpen tisztázd vele, hogy ő milyen feltételekkel és milyen keretek között tudja vállalni a támogatásodat, hány alkalomra és/vagy milyen időszakra szól a pro-bono (azaz ingyenes) támogatás.
A honlap által létrehozott szakmai közösségbe kizárólag meghívóval lehet bekerülni, elsősorban egy olyan szakember meghívása/ajánlása alapján, aki már maga is tagja a szakmai közösségnek és szakmailag ismeri, elismeri és tiszteli a meghívott szakember munkáját, tevékenységét, ezért meghívja a közösségbe. Ha nem találsz olyan szakembert a már meglévő tagok között, aki ismeri a munkádat, de szeretnél bekerülni a közösségbe, akkor írj nekünk és amennyiben lehetőségünk lesz rá, igyekszünk megismeri tevékenységedet.

A honlapon szakemberként csak magánszemélyeknek kívánunk lehetőséget biztosítani a regisztrációra, biztosítva ezzel a szakemberek átláthatóságát és saját tevékenységükért történő felelősségvállalásukat.
A honlapon szakemberként történő megjelenés tagdíj fizetése ellenében lehetséges. Az aktuális tagdíj csomagokról és kedvezményekről a regisztrációs során, később pedig a felhasználói fiókodban tájékozódhatsz.
Annak érdekében, hogy a honlapon valóban csak hiteles és minőségi segítők regisztráljanak és váljanak ezáltal a honlap szakmai közösségének tagjává, üzemeltetőként fenntarjuk a jogot arra, hogy adott esetben saját hatáskörünkben olyan regisztrálni kívánó segítő, oktató vagy kísérő szakember regisztrációját is elutasítsuk, aki szabályszerűen kiküldött meghívóval rendelkezik.

Aki a honlapra szakemberként meghívót kap, és regisztrációját üzemeltetőként jóváhagytuk, további szakemberek meghívására válhat jogosulttá. Azzal szeretnénk erősíteni a meghívási jogosultság felhasználásáért történő felelősségvállalást, hogy a meghívott és a honlapon ennek alapján regisztrált szakemberek szakmai profiljában megjelenik az őt a honlapra meghívó szakember neve is.

Bízunk abban, hogy a fentiek szerinti működés a közös és kölcsönös érdekünk, hiszen segítő, fejlesztő, oktató szakemberként a számodra is fontos, hogy olyan szakmai közösség tagjává válj, és olyan szakmai közösség tagjaként jelenj meg a nyilvánosság előtt, amelyben valóban csak hiteles, minőségi és elismert szakemberek vesznek részt.
Természetesen. Írhatsz nekünk és ajánlhatsz számodra hiteles és minőségi tevékenységet végző szakembert. Hálásan fogadjuk az ajánlásokat! Lépj a Kapcsolat menüpontban a Tárgy mezőre és válaszd ki az Ajánlás témakört, majd írd meg ajánlásodat.

Amennyiben már szakmai közösségünk tagja vagy, a fiókodba lépve, a Vezérlőpult felületén Meghívók menüpontban találod a még fel nem használt meghívóidat, amiket továbbítva az általad kiválasztott szakembereknek, lehetőségük lesz csatlakozni a közösséghez.
A honlapon kizárólag regisztrált, aktív státusszal rendelkező szakemberként hirdethetsz Eseményt.

Az esemény hirdetés lehetőségét szakemberként a szakmai felhasználói fiókodban, az Események feltöltése, hirdetése menüpont alatt találod meg, ahol tájékozódhatsz az esemény feltöltésének, kiemelésének aktuális árairól is. A meghirdetett esemény bekerül a honlap eseménynaptárába, ahol a honlap felhasználói a számukra megfelelő időpontok alapján is tudnak keresni a meghirdetett események között.

Az eseményt meghirdetheted egy adott időpontra vagy egy adott időtartamra (több napos esemény), avagy több alkalmas/ismétlődő eseményként is. Utóbbi két esetben az alábbi lehetőségek állnak rendelkezésedre:

a)       ha egy adott időtartamra hirdeted meg az eseményt, akkor az esemény kezdő időpontját tudod megadni (ez kerül az eseménynaptárba és erre tudnak keresni a felhasználók), a szöveges mezőbe pedig leírhatod a további információkat.
 
b)      ha több alkalmas és/vagy ismétlődő eseményt hirdetsz, akkor vagy feltöltöd minden alkalomra (dátumra) az eseményt külön-külön (ekkor minden alkalom megjelenik az Eseménynaptárban és a keresési találatokban) vagy hasonlóan az előző ponthoz, a (több alkalmas) Eseményt annak kezdő dátumára hirdeted meg és további dátumokat a szövegmezőben adsz meg információként. (A meghirdetett esemény annak kezdő időpontjáig lesz látható.)
 
Az esemény jobb láthatóságát, a nagyobb felhasználói elérést több funkció biztosítja (pl. esemény kiemelése, eseménykép feltöltése, esemény megjelenése hírlevélben stb.), amelyek aktuális díját szintén a felhasználói fiókodban éred el. Ezeket a funkciókat már meghirdetett eseményekhez, utólag is igénybe veheted. Mivel ezek a funkciók egy része különböző időtartamokra vehető igénybe, vagy mivel a hírlevél csak meghatározott időközönként jelenik meg, kérlek mindig hangold össze az eseményig hátralévő időt az igénybe vett nagyobb elérést biztosító extra funkciók megvásárlásával.

Az eseményre az érdeklődők az Esemény hirdetője által megadott elérhetőségeken jelentkeznek, az Eseménnyel kapcsolatos információk, teendők (jelentkezés, lemondás, stb.) kezelésében mi – a honlap üzemeltetőjeként- nem veszünk részt. Az eseményre jelentkezőkkel történő kapcsolattartást egyszerűsíti az „Esemény megtelt” funkció használata, amelyet az esemény kezelése menüpontban érthetsz el.
Igen. Jelenleg egy fő kategóriában tudsz megjelenni. Javasoljuk, hogy regisztráció során a teljes tevékenységedet leginkább jellemző kategóriát válaszd. Amennyiben a tevékenységed fókusza jelentősen megváltozik, lehetőséged lesz az adott szakmai kategóriát módosítani a felhasználói fiókodban.

Amennyiben több síkról indulva is tudod támogatni, kísérni a hozzád fordulókat, vagy egy síkon belül több módszerrel is dolgozol, akkor egyrészt a szakmai profilod létrehozása során a Titulusod – azaz önmagad szakemberként való definiálása során – fel tudod sorolni még az egyéb kategóriákat, másrészt az „Amivel hozzám fordulhatsz” menüpont alatt részletes leírást adhatsz ezekről a módszerekről, így a szakmai profilodat böngésző felhasználóknak teljességében be tudod mutatni a tevékenységedet.

A későbbiekben tervezzük megnyitni a honlapon regisztrált felhasználók számára azt a lehetőséget, hogy több szakmai kategóriát is meg tudjanak jelölni. Erről a megfelelő időben tájékoztatni fogunk.
Inaktív státusz esetén érvényes tagsággal (előfizetéssel) rendelkezel, de nem jelensz meg a keresési listákban, illetve a honlap felületén, viszont nem szeretnéd megszűntetni (törölni) a profilod, mert szeretnéd meghagyni a lehetőséget, profilod későbbi aktív státuszra állítására.

Aktív státusz esetén érvényes tagsággal (előfizetéssel) rendelkezel, megjelensz a keresési listákban, illetve a honlap felületén, hirdethetsz Eseményt, értékelhetsz szakembert, illetve Eseményt, feltölthetsz Tudástár elemet és vásárolhatsz kiegészítő szolgáltatásokat.
 
Hogyan szüntethetem meg az előfizetésem automatikus megújulását?
Szakmai profilodon belül a Tagdíjfizetés, kiemelés menüpontban az Automatikus megújulás gomb átnyomásával tudod kézi vezérlésre áttenni az előfizetésed kezelését.
Szakmai profilodon belül a Fiókadatok menüpontban a Fiók törlése gomb megnyomásával tudod véglegesen törölni a szakmai fiókod.